→ WAT NIET IS KAN NOG DROMEN.
Ga weg?!
Echt, er is nog een plek waar deze woorden niet worden gezegd.
Waar open deuren leiden naar warme harten.
Anders, dan alle anderen.
Want hier betekent elke nieuwe dag, een nieuw kans.
Dus oppakken en doorpakken.
Hier vind je oneindig veel karakter.
Want door velen werden we opgegeven en afgeschreven.
Kansloos en verloren, ze noemden ons van alles.
Dus laat mij dit moment pakken, een stempel is er af te wassen.
En inmiddels is er zo vaak een punt achter onze naam gezet…
dat aan ons verhaal geen einde kwam.
Dus samen met SeedZ Zorg, pakten we de pen op.
Drukte inkt op blanco papier, het helen van krassen op je ziel.
Hier geen streep door het verleden, hier zetten we een streep onder ‘t verleden.
Want wij weten;
In elke tegenslag schuilt een verborgen zege.
Al die dure lessen, maken ons tot rijke mensen.
En in ons woordenboek staat heel veel, behalve stoppen.
Want hier zijn we knokkers, tegenslagen valt op te boksen.
Dus hier bij SeedZ Zorg gaan we verder, voorbij de verhalen, dicht op de mensen.
Want laten we wel-zijn.
in ieder mens zit ambitie en talent
Soms diep verscholen, maar nooit alleen achter diploma’s.
Hier haal je alles eruit wat erin zit.
Op een pure plek, waar we jong en oud begeleiden in hun dromen op de tredes naar boven.
waar we niet voortdurend naar elkaar kijken, maar wel naar elkaar [om]kijken.
Want zolang we blijven vergelijken, blijven we verre van gelijken.
Dus hier ben je meer dan je naam [en verre van een cijfer.]
behalve 010, want dat zijn we allemaal.
Recht voor je raap, met respect voor elkaar.
Met een stoot en een knuffel, een lach en een traan.
Voor iedereen een eigen pad, voor iedereen een eigen route.
Met zaadjes in de aarde, heb je de wereld aan je voeten.
Samen Zuid, samen thuis.
→ Het vriendenfonds van Stichting SeedZ Zorg
Welkom bij ons Vriendenfonds, waar we geloven in de kracht van gemeenschap en de transformatieve impact die we samen kunnen hebben op de toekomst van jongeren. Onze missie is eenvoudig maar krachtig: het creëren van kansen en het bevorderen van succes voor de volgende generatie. Door middel van uw vrijgevigheid kunnen we programma’s en initiatieven ondersteunen die jongeren voorzien van de nodige middelen, begeleiding en inspiratie om hun volledige potentieel te bereiken. Laten we samen bouwen aan een wereld waarin elke jongere de kans krijgt op een bloeiende toekomst. Doe vandaag nog een donatie en draag bij aan het veranderen van levens en het bouwen aan een betere morgen.
→ Eenzaamheid onder jongeren
Eenzaamheid onder jongeren is een alarmerend en wijdverbreid probleem dat een negatieve invloed kan hebben op hun geestelijke en lichamelijke gezondheid, evenals op hun algehele welzijn. Het gaat niet alleen om het fysiek alleen zijn, maar eerder om een diep gevoel van isolement en gemis van betekenisvolle verbindingen met anderen. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals sociale isolatie, veranderingen in de omgeving, gebrek aan ondersteunende relaties, angst, depressie, pesten of sociale media-druk.
Eenzaamheid kan jongeren kwetsbaar maken voor een reeks negatieve gevolgen, waaronder een slechtere geestelijke gezondheid, verminderd zelfbeeld, gebrek aan motivatie, sociaal terugtrekgedrag, verslavingsgedrag en zelfs suïcidale gedachten. Het kan ook hun vermogen beïnvloeden om relaties op te bouwen, te leren en zich te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak.
Het aanpakken van eenzaamheid onder jongeren vereist een gecoördineerde inspanning op verschillende niveaus, waaronder onderwijs, gezondheidszorg, gemeenschapsdiensten en sociale ondersteuningssystemen. Het bevorderen van veerkracht, het creëren van een ondersteunende omgeving, het aanmoedigen van sociale verbondenheid en het aanbieden van toegang tot counseling en psychologische ondersteuning zijn slechts enkele van de manieren waarop eenzaamheid onder jongeren kan worden aangepakt en voorkomen.
Het bieden van kansen aan jongeren middels donaties is van cruciaal belang om verschillende redenen:
→ Toegang tot onderwijs: Donaties kunnen jongeren helpen toegang te krijgen tot kwalitatief hoogwaardig onderwijs, wat essentieel is voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met financiële steun kunnen jongeren studiebeurzen ontvangen, collegegeld betalen, educatieve materialen aanschaffen en deelnemen aan buitenschoolse activiteiten die hun leerervaring verrijken.
→ Loopbaanontwikkeling: Door donaties kunnen jongeren deelnemen aan stages, workshops, trainingen en mentorprogramma’s die hen helpen essentiële vaardigheden op te bouwen en zich voor te bereiden op hun toekomstige loopbaan. Dit kan hen helpen om een sterker cv op te bouwen en betere kansen te hebben op de arbeidsmarkt.
→ Ondernemerschap stimuleren: Donaties kunnen jongeren ondersteunen bij het opstarten van hun eigen bedrijf of het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden. Door financiering, mentorship en zakelijke training kunnen jongeren hun ideeën omzetten in succesvolle bedrijven en bijdragen aan economische groei en innovatie.
→ Kunst en cultuur: Donaties kunnen jongeren ondersteunen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun creatieve talenten. Financiële steun aan kunst- en cultuurprogramma’s kan jongeren de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan workshops, voorstellingen, tentoonstellingen en andere artistieke activiteiten die hun creativiteit stimuleren en hen helpen zichzelf uit te drukken.
→ Maatschappelijke betrokkenheid: Door jongeren kansen te bieden middels donaties, kunnen ze actief deelnemen aan gemeenschapsprojecten, vrijwilligerswerk en maatschappelijke initiatieven. Dit kan hun gevoel van verantwoordelijkheid vergroten, hen verbinden met hun gemeenschap en hen helpen waardevolle leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.
Al met al bieden donaties aan jongeren niet alleen individuele kansen, maar dragen ze ook bij aan een rechtvaardigere, veerkrachtigere en inclusievere samenleving waarin alle jongeren de kans krijgen om hun volledige potentieel te bereiken.
→ Recidive onder jongeren
Recidive onder jongeren verwijst naar het verschijnsel waarbij jongeren die al eerder betrokken waren bij criminele activiteiten, opnieuw betrokken raken bij soortgelijke overtredingen na hun contact met het rechtssysteem. Dit kan een zorgwekkend patroon zijn dat aangeeft dat traditionele methoden om jeugdcriminaliteit aan te pakken, mogelijk niet effectief genoeg zijn geweest.
Factoren die bijdragen aan recidive onder jongeren kunnen onder meer zijn: gebrek aan positieve steunsystemen, zoals familie of mentorschap; blootstelling aan een omgeving waar criminaliteit normaal is; emotionele problemen zoals trauma, depressie of angst; en een gebrek aan toegang tot onderwijs of werkgelegenheid.
Het aanpakken van recidive onder jongeren vereist een holistische benadering, waarbij wordt ingezet op preventie, interventie en herintegratie. Dit kan onder meer betrokkenheid van de gemeenschap omvatten door middel van mentorschapsprogramma’s, ondersteuning bij opleiding en werkgelegenheid, toegang tot geestelijke gezondheidszorg en rehabilitatieprogramma’s binnen het strafrechtelijk systeem. Door deze benaderingen kunnen jongeren de nodige ondersteuning krijgen om hun leven weer op het goede spoor te krijgen en toekomstige criminaliteit te voorkomen.
→ De geweldscultuur onder jongeren
De motivaties achter gewelddadige delicten onder jongeren kunnen complex en gevarieerd zijn, en kunnen afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder individuele, sociale, economische en omgevingsfactoren. Enkele veelvoorkomende motiverende factoren zijn:
→ Sociale druk en groepsinvloed → Jongeren kunnen zich gedwongen voelen om gewelddadige handelingen te plegen als gevolg van druk van leeftijdsgenoten of lidmaatschap van een groep, zoals een bende. Binnen deze groepen kan geweld worden gezien als een manier om respect te verdienen, status te verwerven of loyaliteit aan de groep te tonen.
→ Socio-economische factoren → Jongeren uit achtergestelde gemeenschappen, waar armoede, werkloosheid en gebrek aan kansen overheersen, kunnen zich gedwongen voelen om gewelddadige misdaden te plegen als een middel om geld te verdienen, zichzelf te beschermen of hun omstandigheden te ontvluchten.
→ Familiale problemen → Kinderen die opgroeien in disfunctionele gezinnen met geweld, verwaarlozing, misbruik of andere trauma’s kunnen een verhoogd risico lopen op het plegen van geweldsdelicten. Gebrek aan steun, begeleiding en stabiliteit thuis kan bijdragen aan een gevoel van wanhoop en onthechting, wat kan leiden tot gewelddadig gedrag.
→ Psychologische factoren → Sommige jongeren kunnen gewelddadig gedrag vertonen als gevolg van psychische stoornissen, emotionele problemen of persoonlijke conflicten. Dit kan variëren van impulsbeheersingsproblemen tot woedebeheersingsproblemen tot antisociale persoonlijkheidsstoornissen.
→ Gebrek aan positieve rolmodellen en begeleiding → Jongeren die niet worden blootgesteld aan positieve rolmodellen of die niet de nodige begeleiding en steun krijgen van ouders, opvoeders of gemeenschapsleiders, kunnen een verhoogd risico lopen op het afdwalen naar gewelddadig gedrag.
Het is belangrijk op te merken dat deze factoren vaak met elkaar verweven zijn en dat individuele jongeren verschillende combinaties van motivaties kunnen hebben. Het aanpakken van de onderliggende oorzaken van gewelddadig gedrag vereist dan ook een holistische benadering, waarbij wordt ingezet op preventie, interventie, gemeenschapsontwikkeling en ondersteuning van jongeren om hen te helpen positieve keuzes te maken en een geweldloos leven te leiden.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
PRIVACY
Wij, Stichting SeedZ Zorg nemen jouw privacy serieus en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Jouw zorg is onze zorg en daarvoor spannen wij ons maximaal in. Het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg is onze kerntaak en een voorwaarde daarvoor is dat jij erop kunt vertrouwen dat wij jouw privacy respecteren en veilig omgaan met jouw persoonsgegevens.
Deze Privacyverklaring zet uiteen hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens die jij via onze website (www.seedzzorg.nl) en door Stichting SeedZ Zorg beheerde portals aan ons verstrekt en de (zorg)diensten die wij via deze systemen leveren (hierna: Diensten)Deze Privacyverklaring omschrijft welke persoonsgegevens wij van jou verwerken en voor welke doeleinden wij dat doen. Wij raden jou aan deze Privacyverklaring aandachtig te lezen.
Algemeen
Wij verwerken jouw persoonsgegevens bij jouw bezoek aan onze website, omdat jij gebruik maakt van onze diensten en/of omdat jij deze zelf aan ons verstrekt. Bij de verwerking van persoonsgegevens houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679) (AVG).
Verwerkingsverantwoordelijke
Verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is:
Stichting SeedZ Zorg, gevestigd in Rotterdam aan de Brede Hilledijk 76
[3072 XW – KvK-nr: 65688163].
Soorten persoonsgegevens
Afhankelijk van de diensten en functionaliteiten die jij gebruikt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens verwerken:
Doeleinden van verwerking
Wij kunnen bovenstaande gegevens verwerken voor een of meer van de volgende doeleinden:
Jouw persoonsgegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan de doeleinden waarvoor jij de gegevens aan ons hebt verstrekt, tenzij wij hiervoor je toestemming ontvangen of dit anderszins ingevolge wettelijke bepalingen en/of kwaliteitsregels verplicht of toegestaan is.
Verwerkingsgrondslag
Verstrekking aan derden
Wij geven de verstrekte gegevens uitsluitend door aan derde partijen, als dat noodzakelijk is voor de zorgverlening en aanverwante diensten. Zo heeft Stichting SeedZ Zorg als zorginstelling de verplichting om gegevens over benodigde en geleverde zorg te delen met het zorgkantoor, de zorgverzekeraar en gemeenten. Deze uitwisseling van gegevens vindt plaats via beveiligde verbindingen.
In bijzondere situaties kan Stichting SeedZ Zorg ook aan andere instanties verplicht worden om gegevens over jou te verstrekken.
Voor haar bedrijfsvoering maakt Stichting SeedZ Zorg gebruik van verscheidene computer- en softwareprogramma’s. De leveranciers van de programma’s ondersteunen en onderhouden deze en daardoor zijn de persoonsgegevens in die programma’s ook toegankelijk voor medewerkers van die leveranciers. We sluiten dan een verwerkersovereenkomst waarmee we de leverancier verplichten op een even zorgvuldige manier met persoonsgegevens om te gaan als Stichting SeedZ Zorg zelf.
Voor het intern gebruik van persoonsgegevens geldt dat alleen medewerkers die op basis van hun functie bevoegd zijn de persoonsgegevens te verwerken, hiertoe zijn geautoriseerd. Alleen zij hebben toegang tot de verschillende systemen die door Stichting SeedZ Zorg worden gebruikt.
Wij delen gegevens dus alleen met derden wanneer dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van de zorgovereenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Wanneer wij aan anderen gegevens verstrekken, doen wij dit alleen nadat we toestemming hebben verkregen.
Beveiligen en bewaren
Wij nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van jouw gegevens tegen te gaan. Ondanks deze vergaande inspanningen kunnen wij geen absolute garantie geven voor de bescherming tegen alle bedreigingen. Als er een incident met jouw persoonsgegevens heeft plaatsgevonden met waarschijnlijk een hoog risico voor jou, zullen wij jou daarover zo spoedig mogelijk informeren. Als jij zelf de indruk hebt dat jouw persoonsgegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@seedzzorg.nl.
Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de gevraagde zorg en/of een andere dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.
Websites van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden (zoals social media). Hiervoor gelden de privacyverklaring van deze partijen. Wij raden je aan deze te raadplegen. Wij hebben hier verder geen invloed op.
Inzage, wijzigen, wissing van gegevens of beperking van de verwerking
Je kunt contact opnemen met ons hoofdkantoor via 010-2107866 of per e-mail: info@seedzzorg.nl voor een verzoek tot inzage, wijziging of wissing van jouw gegevens, om bezwaar te maken tegen (verdere) verwerking, voor het intrekken van toestemming of als je wilt dat wij jouw gegevens overdragen aan jouwzelf of een nieuwe organisatie. Ook voor al je andere vragen over je gegevens kan jij bij ons hoofdkantoor terecht.
Stichting SeedZ Zorg stelt alles in het werk om te voldoen aan uw rechten op basis van de AVG. Het kan echter voorkomen dat deze rechten in conflict zijn met andere wettelijke bepalingen. Mocht Stichting SeedZ Zorg om die reden niet aan én van de genoemde verzoeken kunnen voldoen, dan word jij hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.
Autoriteit persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan. Maar kom je er desondanks toch niet met ons uit, dan kun je een klacht indienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl
Functionaris gegevensbescherming
Stichting SeedZ Zorg heeft een functionaris gegevensbescherming in dienst. Dit is iemand die binnen de organisatie toezicht houdt op de toepassing en naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wilt u contact opnemen met deze functionaris? Dan kan dat per telefoon 010-2107866 en per email: info@seedzzorg.nl.
Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Lees de verklaring daarom regelmatig opnieuw als je op de hoogte wilt blijven van de manier waarop wij jouw gegevens verwerken en beschermen.
Deze privacyverklaring is het laatst gewijzigd op 18 oktober 2018.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.