Camouflagemethodiek – creatief denken

🌱

🌱Innerlijke groei

jij hebt ook de 🌱SPIRIT🌱om je dromen waar te maken

🌱Natuurlijke groei

jij hebt ook de 🌱KWALITEITEN🌱om je dromen waar te maken

🌱Talentontwikkeling

jij hebt ook de 🌱MOED🌱om je dromen waar te maken

🌱Creativiteit

jij hebt ook de 🌱FANTASIE🌱om je dromen waar te maken

🌱Motivatie

jij hebt ook de 🌱BRAINS🌱om je dromen waar te maken

🌱Zelfvertrouwen

jij hebt ook de 🌱EIGENWAARDE🌱om je dromen waar te maken

🌱

🌱

SeedZ🌱Zorg heeft een methodiek ontwikkeld die we de camouflage methodieken noemen. Kenmerk is dat we door middel van een breed aanbod van trainingen mensen uitdagen zichzelf tegen te komen in een context die ze niet bij voorbaat bekend is. Door het opdoen van allerlei ervaringen zullen zij zichzelf en hun omgeving anders gaan bekijken. Dit leidt vaak tot een gedragsverandering die nodig is om weer eigen regie op het leven te nemen en weer actief deel te nemen aan de samenleving. De resultaten die we hiermee behalen zijn bijzonder positief te noemen. Zowel cliënten als hun families zijn vaak zeer verrast over de ontwikkeling die zij doormaken. In plaats van te praten over sociale vaardigheden, sollicitatie vaardigheden enz., laten we ze bezig zijn met sport, spel, theater, koken, muziek etc. Dat ze daarbij vaardigheden aanleren die nodig zijn om sociaal te functioneren of die nodig zijn om aan het werk te gaan, is🌱gecamoufleerd🌱; vandaar de naam camouflage methodiek.

🌱

Rappen voor je Leven

Wij geloven dat iedereen op zijn eigen manier iets positiefs kan toevoegen, mits ze de juiste mogelijkheden en begeleiding krijgen. Die mogelijkheden en begeleiding bieden wij ze aan!

Wij zijn een bemiddelingsbureau die opereert tussen jeugdige personen die dreigen uit te vallen op school en ex-gedetineerden die weer moeten terugkeren in de samenleving en te krijgen maken met instanties.

Door deskundigen in te zetten met een strafrechtelijke achtergrond bieden wij kwalitatieve diensten aan die gebaseerd zijn op eigen ervaringen en met passie worden overgebracht. Onze ervaringsdeskundigen kunnen goed inspelen op de nodige behoeftes en verantwoordelijkheden van de deelnemers. Onder andere door gebruik te maken van onze eigen netwerken kunnen wij ze de juiste richtlijnen bieden.

Het maatschappelijke voordeel bij de inzet van onze diensten is dat ex-gedetineerden op het rechte pad worden gehouden tegen minimale kosten. Het percentage recidive daalt en percentage actieve burgers stijgt middels onze aanpak.

🌱

Naaien & Stikken

Informatie over camouflagemethodiek Naaien & Stikken volgt.

🌱

Kook Jezelf Gezond

De jongeren vormen samen een team. Zowel jongeren als coaches leveren recepten aan. Na de selectie wordt elke week gewerkt aan de uitvoering van één van de recepten. De taken die in toerbeurt worden uitgevoerd zijn: 🌱 Kookactiviteiten 🌱 Uitschrijven van het recept voor een kookboek 🌱 Fotograferen van de verschillende stappen van het kookproces. 

Het proces van deze training wordt afgesloten met het maken van een kookboek. In deze training zal de jongere dus op verschillende gebieden actief zijn, zoals 🌱koken, 🌱fotograferen van gerechten, 🌱schrijven van recepten en 🌱informatie delen op het internet. Het kookteam zal op elkaar ingespeeld raken en leren om samen voor het eindresultaat te gaan.

🌱

Wij hebben de 🌱SPIRIT🌱MOED🌱BRAINS🌱KWALITEITEN🌱FANTASIE & 🌱EIGENWAARDE om onze dromen waar te maken. Voor de eregallery van onze [voormalige] cliënten klikt u hier.

🌱

Het verhaal van de granaatappel = de inspiratie van SeedZ🌱Zorg.