Camouflagemethodiek – werken aan zelfvertrouwen

🌱

🌱Innerlijke groei

jij hebt ook de 🌱SPIRIT🌱om je dromen waar te maken

🌱Natuurlijke groei

jij hebt ook de 🌱KWALITEITEN🌱om je dromen waar te maken

🌱Talentontwikkeling

jij hebt ook de 🌱MOED🌱om je dromen waar te maken

🌱Creativiteit

jij hebt ook de 🌱FANTASIE🌱om je dromen waar te maken

🌱Motivatie

jij hebt ook de 🌱BRAINS🌱om je dromen waar te maken

🌱Zelfvertrouwen

jij hebt ook de 🌱EIGENWAARDE🌱om je dromen waar te maken

🌱

Video afspelen

🌱

SeedZ🌱Zorg heeft een methodiek ontwikkeld die we de camouflage methodieken noemen. Kenmerk is dat we door middel van een breed aanbod van trainingen mensen uitdagen zichzelf tegen te komen in een context die ze niet bij voorbaat bekend is. Door het opdoen van allerlei ervaringen zullen zij zichzelf en hun omgeving anders gaan bekijken. Dit leidt vaak tot een gedragsverandering die nodig is om weer eigen regie op het leven te nemen en weer actief deel te nemen aan de samenleving. De resultaten die we hiermee behalen zijn bijzonder positief te noemen. Zowel cliënten als hun families zijn vaak zeer verrast over de ontwikkeling die zij doormaken. In plaats van te praten over sociale vaardigheden, sollicitatie vaardigheden enz., laten we ze bezig zijn met sport, spel, theater, koken, muziek etc. Dat ze daarbij vaardigheden aanleren die nodig zijn om sociaal te functioneren of die nodig zijn om aan het werk te gaan, is🌱gecamoufleerd🌱; vandaar de naam camouflage methodiek.

🌱

Ondernemende Mens

In deze training krijgt de jongere zicht op zijn eigen ondernemend-zijn. Dat heeft hij immers nodig om zijn leven vorm te geven en stappen te zetten. Gedurende enkele bijeenkomsten geeft de jongere antwoord op een aantal essentiële vragen over zijn eigen leven. Hij leert op deze wijze zichzelf bewuster kennen. Uiteindelijk staat de jongere stil bij de vraag 🌱wat is mijn droom voor mijn leven en in hoeverre heb ik de power om dat waar te maken?🌱 🌱Wat moet ik doen en wat kan ik beter laten🌱.

🌱

Muay Thai | Kickboxen

Muay Thai (je spreekt uit: Moei Thei. Muay betekent gevecht of vechter. Dus vertaling : Thais gevecht) is ontstaan uit eeuwenoude oorlogskunsten van de Thaise soldaten en behoort nog steeds tot de sportcultuur van Thailand. Het Muay Thai boksen bestaat uit een gevecht waarin alle lichaamsdelen gebruikt kunnen worden. Voor de armen zijn dat de vuisten en ellebogen. Voor de benen worden de voeten, het scheenbeen en de knieën als 🌱wapen🌱 gebruikt. Het verschil met kickboksen is dat er bij het kickboksen geen knieën en ellebogen gebruikt mogen worden en bij Muay Thai boksen wel. Ook is de puntentelling bij wedstrijden anders bij de verschillende sporten en is het bij kickboksen verplicht een zeker aantal trappen te geven per ronde in de wedstrijd. Tegenwoordig wordt het traditionele kickboksen weinig meer beoefend en heeft het plaats gemaakt voor het Muay Thai. Als mensen het vandaag de dag over kickboksen hebben bedoelen ze veelal Muay Thai . Voor wie het geschikt is hangt af van de trainer, de trainstijl en je instelling. Het is ten alle tijde een contactsport waarbij er gespart wordt, op semicontact niveau. Dit houdt in: licht contact, stoten en trappen met niet al je kracht. Houd je niet van geweld, blauwe plekken en zo nu en dan een blessure dan kun je deze sport beter laten. Alhoewel deze sport niet blessure-gevoeliger is dan bijv. voetbal. Als je een goede trainer hebt die alles goed in de gaten houdt, zijn er niet of nauwelijks blessures. Blauwe plekken op je scheenbeen komen wel veel voor. Voor dames en kinderen is deze sport aan te raden bij een goede school voor het zelfvertrouwen en de weerbaarheid. 🌱Wij zien bij ons dat mensen veel meer zelfvertrouwen verkrijgen en zich zeer weerbaar op kunnen stellen🌱 wat naar mijn mening in deze maatschappij geen overbodige luxe is.

🌱

Fitness Your Lijf

Informatie over camouflagemethodiek Fitness Your Lijf volgt.

🌱

Wij hebben de 🌱SPIRIT🌱MOED🌱BRAINS🌱KWALITEITEN🌱FANTASIE & 🌱EIGENWAARDE om onze dromen waar te maken. Voor de eregallery van onze [voormalige] cliënten klikt u hier.

🌱

Het verhaal van de granaatappel = de inspiratie van SeedZ🌱Zorg.