Camouflagemethodiek – natuurlijke groei

🌱

🌱Innerlijke groei

jij hebt ook de 🌱SPIRIT🌱om je dromen waar te maken

🌱Natuurlijke groei

jij hebt ook de 🌱KWALITEITEN🌱om je dromen waar te maken

🌱Talentontwikkeling

jij hebt ook de 🌱MOED🌱om je dromen waar te maken

🌱Creativiteit

jij hebt ook de 🌱FANTASIE🌱om je dromen waar te maken

🌱Motivatie

jij hebt ook de 🌱BRAINS🌱om je dromen waar te maken

🌱Zelfvertrouwen

jij hebt ook de 🌱EIGENWAARDE🌱om je dromen waar te maken

🌱

Video afspelen

🌱

SeedZ🌱Zorg heeft een methodiek ontwikkeld die we de camouflage methodieken noemen. Kenmerk is dat we door middel van een breed aanbod van trainingen mensen uitdagen zichzelf tegen te komen in een context die ze niet bij voorbaat bekend is. Door het opdoen van allerlei ervaringen zullen zij zichzelf en hun omgeving anders gaan bekijken. Dit leidt vaak tot een gedragsverandering die nodig is om weer eigen regie op het leven te nemen en weer actief deel te nemen aan de samenleving. De resultaten die we hiermee behalen zijn bijzonder positief te noemen. Zowel cliënten als hun families zijn vaak zeer verrast over de ontwikkeling die zij doormaken. In plaats van te praten over sociale vaardigheden, sollicitatie vaardigheden enz., laten we ze bezig zijn met sport, spel, theater, koken, muziek etc. Dat ze daarbij vaardigheden aanleren die nodig zijn om sociaal te functioneren of die nodig zijn om aan het werk te gaan, is🌱gecamoufleerd🌱; vandaar de naam camouflage methodiek.

🌱

Je Rugzak = Je Leven

In deze training gaat de jongere aan de slag met zijn/haar 🌱rugzak🌱, de dingen in zijn/haar leven en uit het verleden. In elke les komt een ander thema aan bod. De jongere zet op een rij wat hij/zij allemaal meedraagt. Het ene zal hem/haar lichter maken, het ander zwaarder. Door een groter bewustzijn hiervan kan de jongere besluiten belemmerende dingen uit zijn rugzak achterwege te laten.

De jongere doet iedere week mee aan een activiteit of opdracht. Verschillende werkvormen worden gebruikt, zoals 🌱rollenspelen, 🌱film kijken, 🌱foto’s maken en 🌱thuisopdrachten. Bij iedere opdracht laat de jongere iets van zichzelf zien. Er wordt geluisterd naar elkaar. Wederzijds vertrouwen wordt opgebouwd, wat bijdraagt aan een gemotiveerde deelname.

🌱

Voetbal voor het Team

Informatie over camouflagemethodiek Voetbal voor het Team volgt.

🌱

Wij hebben de 🌱SPIRIT🌱MOED🌱BRAINS🌱KWALITEITEN🌱FANTASIE & 🌱EIGENWAARDE om onze dromen waar te maken. Voor de eregallery van onze [voormalige] cliënten klikt u hier.

🌱

Het verhaal van de granaatappel = de inspiratie van SeedZ🌱Zorg.